Ice Rolls

Lokal serwuje lodowe rollsy, które popularne są w całej Azji. Pomysł na lodziarnię został zainspirowany wyjazdem do Tajlandii, gdzie lody podawane są właśnie w formie zmrożonych rulonów. Nad recepturą do lodów pracowane prawie 3 miesiące. Llody powstają na oczach Klientów. W pierwszej fazie na blat kładziemy dodatki, jakie klient sobie wybrał np. malinę i bezą, truskawkę z bananem, ciasteczko z Nutellą itd. Następnie dodatki zalewamy podstawą, szpachelkami rozdrabniamy i mieszamy wszystko razem. W tym czasie, dzięki specjalnemu blatowi, który ma około -20 stopni, cała mieszanka zmraża się. Następnie dodatki i podstawa rozsmarowywane są na blacie i zwijane w rollsy przy pomocy szpachelek.

Kuźnicza nie jest naszym lokalem Ice Rolls. W lutym 2015 roku pierwsze Ice Rollsy otworzono w Zielonej Górze.
Lokal ma w swojej ofercie ponad 15 smaków, a więc każdy znajdzie coś dla siebie. Najbardziej popularne i chwalone przez klientów smaki to: malina z bezą, oreo, knoppers, kit kat z kremem orzechowym.