Restauracja Jasna Food&Drink

W Parku Staromiejskim, w otoczeniu pięknej natury, w najbardziej tajemniczej dzielnicy Wrocławia stworzone zostało miejsce z niepowtarzalnym klimatem i doskonałym jedzeniem. Specjalność szefów kuchni restauracji to nowatorskie wydanie kuchni polskiej z elementami kuchni europejskiej. Najwyższej jakości regionalne produkty w połączeniu z zastosowaniem nowych technik kulinarnych, tworzą niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia. Wszystkie potrawy są przygotowywane od podstaw w oparciu o naturalne i świeże produkty.

Szefem kuchni w Restauracji JASNA jest Dariusz Antończyk. W zawodzie pracuje od 12 lat, lecz całe jego życie wypełnione jest sztuką kulinarną. Słowa, które mogą opisać jego osobę to wizjoner, pasjonat i odkrywca nowych smaków. Swoje doświadczenie i wiedzę zdobywa poprzez ciężką pracę, pochłanianie literatury kulinarnej, praktyki oraz staże u takich autorytetów jak Dominik Naroch, Robert Trzópek, Jacek Fedde czy Wojciech Amaro. Dariusz twierdzi, że to właśnie oni nauczyli go szacunku do produktu i jak w nowoczesnym wydaniu może wyglądać i smakować kuchnia polska. Pasją Dariusza jest również cukiernictwo, o czym można się przekonać próbując mistrzowskich specjałów w Jasnej… nie tylko słodkich!