Mięso solimy i doprawiamy pieprzem, nadziewamy suszoną śliwką i podsmażamy na maśle wraz z pokrojonym boczkiem. Dolewamy śliwowicy i flambirujemy. Następnie wykładamy na blachę, dodajemy warzywa korzenne i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160ºC przez około 90 min. Gdy mięso jest już gotowe, wyjmujemy je, warzywa rozdrabniamy, a do sosu powstałego w wyniku pieczenia dodajemy czerwone wino, mąkę i kostkę wołową – dla smaku można dodać śliwowicy według potrzeby.

Przygotowujemy roladę. Boczek i chleb kroimy w drobną kostkę, jaja roztrzepujemy i dodajemy pozostałe składniki – łączymy razem, dokładnie mieszając. Całość rozkładamy na foli aluminiowej i zwijamy w formę rolady. Roladę wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 10 min.

Mięso podajemy z roladą chlebową posypane natką pietruszki.

Alergeny: 1,3,7,9