Przygotowujemy pastę, ucierając wszystkie składniki. Powinna powstać łatwa do rozsmarowania masa. Przygotowujemy ciasto. Ucieramy masło z cukrem, dodajemy sok cytrynowy i jajko, potem przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą. Po dokładnym wymieszaniu ciasta, wkładamy je na noc do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Na lekko oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy połowę ciasta do grubości 3–4 mm. Wycinamy 12 kółek foremką lub szklanką o średnicy 7 cm i układamy na blasze wyściełanej papierem pergaminowym. Przygotowujemy kolejne kółka z reszty ciasta –tym razem o średnicy 8 cm. Na środku mniejszych kółek kładziemy po łyżce pasty migdałowej, pozostawiając wolne brzegi. Przykrywamy większymi kółkami, sklejamy brzegi, delikatnie naciskamy na środku, aby usunąć nadmiar powietrza. Dwa dodatkowe jajka roztrzepujemy, smarujemy wierzch każdego ciastka. W środek wciskamy po całym migdale i jeszcze raz smarujemy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 12–15 minut na złoty kolor.