Sos:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Wyjmujemy żółtka i ucieramy z olejem na gładką masę. Białka drobno siekamy, cebulę również. Mieszamy z utartym żółtkiem, dodajemy sok z cytryny, śmietanę i majonez. Siekamy zioła i łączymy z sosem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kiełbaski:
Mięso i słoninę kroimy w niewielką kostkę, następnie mielimy razem, używając sitka o średnich oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy wszystkie przyprawy oraz piwo i dobrze wyrabiamy rękoma, aż masa zrobi się kleista. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Jelito moczymy w zimnej wodzie przez ok. 30 min, następnie dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Na maszynkę nakładamy lejek do nadziewania kiełbasy, a na niego jelito. Schłodzoną masę mięsną wyciskamy przez maszynkę, formując kiełbaskę. Napełniać jelito, aż do wykończenia składników. Kiełbaski oddzielać, skręcając jelito (przy każdej kiełbasce zmieniać kierunek skręcania). Delikatnie nakłuć kiełbaski, upiec, zgrillować bądź usmażyć na patelni. Kiełbaski podawać w zgrillowanej bułce posmarowanej zielonym sosem.

Alergeny: 1, 3, 7