Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie zwijamy w rulon i kroimy na plastry o grubości do 2 cm. Foremki przeznaczone do pieczenia smarujemy miękkim masłem. Pokrojone kawałki ciasta należy ugnieść w foremce tak, aby wypełnić spód i brzegi.
Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości mleka, a pozostałe mleko zagotowujemy, dodając skórkę z cytryny i laskę cynamonu. Dodajemy rozprowadzoną mąkę, ciągle mieszając i jeszcze raz zagotowujemy i odstawiamy. Do osobnego naczynia wlewamy wodę, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Gotujemy minimum 3 min. Następnie ciepły syrop cukrowy wlewamy partiami do masy mlecznej, ciągle mieszając. Całość przecieramy przez drobne sitko. Do przetartej masy dodajemy żółtka i dobrze mieszamy. Tak przygotowaną masą zalewamy do ¾ wysokości wcześniej przygotowanej foremki z ciastem francuskim. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 15–20 min.

Alergeny: 1,7