Mąkę, cukier i sól wsypujemy do miski, mieszamy. Dodajemy jajka, 100 ml mleka, ciągle mieszając trzepaczką. Dolewamy resztę mleka i kremówkę, mieszamy do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę. Patelnię (o średnicy 22 cm) smarujemy odrobiną masła i podgrzewamy. Nalewamy cienką warstwę ciasta i smażymy około 1 min na średniej mocy palnika. Gdy cała powierzchnia naleśnika pokryje się pęcherzykami powietrza, odwracamy naleśnik i smażymy do zrumienienia.
Twaróg przepuszczamy przez praskę do ziemniaków lub dobrze rozgniatamy i mieszamy z resztą składników.
Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem serowym i składamy w trójkąty. Przed podaniem podsmażamy z obu stron na 1 łyżeczce masła. Maliny miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny. Gotowe naleśniki polewamy sosem malinowym.

Alergeny: 1,3,7