Przygotowujemy naleśniki. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko, wodę, sól, oraz kurkumę. Dolewamy olej i miksujemy na gładkie ciasto. Na końcu dodajemy płatki chilli. Naleśniki smażymy na tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem. Szykujemy farsz. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju razem z czosnkiem i słodką papryką, następnie dodajemy zmielone mięso i dusimy wszytko na wolnym ogniu przez 20 min. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pastę paprykową i pokrojoną w paski mieszankę kolorowych papryk oraz resztę przypraw. Dusimy wszystko razem przez 10 min. Doprawiamy jeszcze raz do smaku. Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy w kopertę. Dekorujemy kwaśną śmietaną.

Alergeny: 1,3,7