Pod Gryfami to jedna z najbardziej znanych wrocławskich restauracji. Oferuje specjały z KUCHNI: regionalnej, polskiej, jak też przykłady kuchni europejskich. W restauracji przygotowuje się i wędzi kiełbasy, żeberka, łososia i inne. Szefowie kuchnia starannie wytwarzają od podstaw wszystkie dania, które później trafiają na stół Gości. Wypiekają własne pieczywo i wyroby cukiernicze. Restauracja może pochwalić się się szeroką gamą win z całego świata, piwem z rodzinnego browaru regionalnego oraz kawą w niskich cenach – dzięki własnemu importowi. To miejsce, którego nie można pominąć, spacerując wrocławskim Rynkiem.

Lokal restauracji Pod Gryfami jest trzykondygnacyjny. Dwie podziemne kondygnacje – to piwnice z bardzo szeroką ofertą win z całego świata. Na parterze w głębi lokalu (wąskie przejście z lewej strony baru prowadzi do sporych przestrzeni!) posadowione jest patio z przeszklonym zadaszeniem i z kominkiem, sąsiaduje z nim Sala Wrocławska, która jest wyposażona w nowoczesny sprzęt audiowizualny.

 

MENU FESTIWALOWE

Wrocławskie Häckerle
śledź, wędzony boczek, korniszony, cebula, kwaśna śmietana, chleb pszenny
12,-

Zupa ala Savoy
bulion wołowy, jajko, ziemniaki, seler, klopsiki z szyjek rakowych
13,-

Knackwurst z sałatką ziemniaczaną i preclem
(cienka, sucha kiełbaska z dodatkiem czosnku i kminku)
cebulka, gotowane ziemniaki, śmietana, pieprz,
16,-