Kozacka Chatka – to pierwsze bistro we Wrocławiu, które zaproponowało Klientom smakowite potrawy kuchni ukraińskiej.
Szefową Kuchni jest Pani Ołena Marciniak, która w dwóch prowadzonych przez siebie lokalach od 6 lat serwuje zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne dania tej kuchni.

Przysmaki ukraińskie wyjątkowo przypadły Wrocławianom do gustu, a Kozacka Chatka skutecznie spopularyzowała takie potrawy jak Warenyky, Pielmieni, Czieburieki oraz picie pysznego kwasu chlebowego na co dzień.

W ramach tegorocznej biesiady Europa na Widelcu bistro przygotuje potrawy kuchni niemieckiej.

MENU FESTIWALOWE

ROSTBRATWURST
Kiełbaski norymberskie z sosem zielonym – grillowane kiełbaski z nutą majeranku, podawane w chrupiącej bułce z zielonym sosem frankfurckim

BAYERISCHE KRAUT
Kapusta kiszona po bawarsku – potrawka z kiszonej kapusty, duszonej z wątróbianką, wędzonym boczkiem, jabłkami i pieczarkami

KARTOFFELSALAT
Niemiecka sałatka ziemniaczana – słynna sałatka z ziemniaczków i korniszonów o ziołowo-octowym smaku