Malarska 25 to nowoczesna restauracja, w której można skosztować dań przygotowywanych w duchu kuchni slow food.

Specjalnością restauracji są warzywa i owoce kiszone według receptur szefa kuchni Arkadiusza Dziakowskiego. Dzięki połączeniu nowoczesnych technik kulinarnych z tradycyjnymi metodami oraz lokalnymi produktami, część przetworów została wyróżniona certyfikatem Kulinarnego Dziedzictwa Dolnego Śląska, który zostanie odebrany już 3 czerwca 2017 r.

Malarska 25 codziennie proponuje Gościom autorskie dania spoza karty i doskonałe przystawki. Serwowane mięsa są marynowane przez wiele godzin a następnie pieczone w oryginalnym piecu opalanym drewnem. Do kawy podawane są nieszablonowe desery, także wytrawne.

Malarska 25 jest przytulnym miejscem. Wejście znajduje się na ulicy Odrzańskiej, 150 metrów od wrocławskiego Rynku.

Zapraszamy serdecznie!

MENU FESTIWALOWE

Przystawka:
selekcja kiszonych przez nas warzyw / creme fraiche | 18 zł

Zupa:
chłodnik z kiszonego brokuła z jajkiem | 10 zł

Danie główne:
pierś z kurczaka pieczona w piecu opalanym drewnem / puree z fioletowej
marchwi / sos demi glace / kiszone warzywa lub sałata z
winegretem | 32 zł