Pod Papugami to kultowe miejsce spotkań ludzi spragnionych niepowtarzalnej atmosfery. To lokal zarówno dla par na romantycznej randce, artystów z pobliskich galerii, jak i dla skupionych na interesach biznesmenów.

To, co przyciąga wszystkich gości, to niepowtarzalny autorski wystrój w stylu klasycznego kina, najlepsza kawa w mieście i przede wszystkim oparta na najnowszych światowych trendach kuchnia, za której jakość, smak i finezję odpowiada szef kuchni Mariola Monczak.
Kuchnia Pod Papugami jest spełnieniem marzeń mieszkańców Wrocławia o najbardziej wymagających podniebieniach, nie zawiedzie również licznie odwiedzających miasto turystów z kraju i z zagranicy.

Restauracja jest miejscem, w którym zawsze można liczyć na najwyższej jakości potrawy i specjały przyrządzane codziennie ze świeżych warzyw i owoców, z najlepszego mięsa, ryb czy owoców morza. Sekretem tej kuchni są potrawy przygotowywane wyłącznie z naturalnych produktów, które kupowane są od sprawdzonych dostawców. Profesjonalna obsługa zawsze chętnie doradzi najlepsze wino lub zaproponuje koktajle przyrządzane przez doświadczonych barmanów. Pod Papugami tworzy świetna ekipa, która ciągle podnosi swoje kwalifikacje, szkoli się i bierze udział w ogólnopolskich konkursach i kulinarnych zmaganiach.

Restauracja Pod Papugami na wrocławskim Rynku istnieje już od 16 lat i w dalszym ciągu należy do czołówki najlepszych lokali w kraju. Wyjątkowy nastrój Pod Papugami dopełnia muzyka grana na żywo. Z jednej strony może to być sentymentalny blues lub żywiołowy jazz, z drugiej strony didżeje ze starannie wyselekcjonowanymi brzmieniami.

Jedno jest pewne – wszystkie te dźwięki stanowią niezapomnianą ścieżkę dźwiękową dla spotkań Pod Papugami.

MENU FESTIWALOWE

Krem ze szparagów z bazyliowym pesto

Przekąska:
szparagi z sosem bearnaise i jajkiem poche

Danie główne:
Filet z kurczaka podany ze szparagami, salsą z ogórka i groszku oraz oliwą pietruszkową

Sałata ze szparagami, warzywami i żołądkami gęsimi

Deser
Tarta śmietankowa z truskawkami