Od otwarcia Pinto Peri – Peri & Grill zeszłego sierpnia, restauracja stała się miejscem docelowym, dla tych co poszukują autentycznego doświadczenia portugalskiej kuchni i obsługi. Położona w Starym Mieście, wyróżnia się dbałością o satysfakcje klienta, wspaniale jedzenie i uczciwe ceny.

Menu wprowadza do Wrocławia typowe potrawy portugalskie, takie jak, Bacalhau com Natas, portugalski grillowany kurczak Peri – Peri czy Bife a Portuguesa. Oferta napojów składa się wyłącznie z napojów portugalskich, delikatesowej kawy Delta jak i piw Sagres i Superbock. Portugalskie doświadczenie nie może obyć się bez win, ponieważ oferta obejmuje wina od północy na południe Portugalii, nie zapominając o Vinho Verde. Domowe wina to wyłącznie marki, które Portugalczycy piją na co dzień.

Wszystkie desery są przygotowywane przez restauracje, w tym światowej sławy Pastel de Nata.

Pinto Peri – Peri & Grill to miejsce spotkań we Wrocławiu dla osób, które są prawdziwie zainteresowane Portugalią.

Pinto Peri – Peri bardziej po portugalsku się nie da.


MENU FESTIWALOWE

Gaspacho a Alentejana
Zupa warzywna na zimno
10 zł

Pica-Pau
Jest to portugalska przekąska. Składa się z małych kawałków wołowiny, pływających w lekkim sosie z piwa i pikli
14.50 zł

Pasteis de Bacalhau com Salada de Feijao Frade
Krokiety z dorsza podane razem z typowo portugalskim groszkiem
14.50 zł

Kurczak Peri Peri z portugalską salatką i z sosami Peri – Peri
14.50 zł

Set składający się z 3 dań
35 zł