7 i 8 listopada w Hali Stulecia we Wrocławiu odbędą się Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej TAR-ECO. W programie między innymi: prelekcje, wykłady, prezentacje i degustacja mięs, przetworów, soków i słodyczy.

Do Hali stulecia powinni przybyć nie tylko klienci i smakosze, ale też producenci, dystrybutorzy, sprzedawcy żywności ekologicznej, którzy zainteresowani są zdrową żywnością. Wszyscy będą mogli skosztować: eko soków, kaszy, mięs, wędlin, wysokiej jakości oliwy, miodów, przetworów mlecznych i jaj, kaw, syropów, przetworów z owoców i warzyw, słodyczy,

Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej TAR-ECO są kontynuacją i rozszerzeniem organizowanych od 5 lat na placu pod Iglicą Kiermaszy Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych. Dadzą szansę na zdobycie nowych klientów oraz nawiązanie współpracy z lokalnymi wytwórcami.

Planowane są również liczne imprezy towarzyszące:

  • wykłady i prelekcje dla firm z branży oraz odwiedzających;
  • prezentacje produktów i degustacja;
  • występy sceniczne.

W ubiegłym roku pojawiło się około 60 wystawców z całej Polski, a targi odwiedziło kilkanaście tysięcy osób. Prezentowane są głównie unikalne produkty regionów będące elementem lokalnej tożsamości kulturowej.